• امروز : دوشنبه - ۱۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 1 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Monday - 2 December - 2024
1

همایش ملی اوقات فراغت برگزار می‌شود

  • کد خبر : 2906
  • 25 اردیبهشت 1401 - 8:23
همایش ملی اوقات فراغت برگزار می‌شود
دبیرکل دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی نیمه مجازی اوقات فراغت گفت:در جهت سلسله همایش‌های علمی در حوزه ورزش و پس از برگزاری موفق اولین همایش ملی اوقات فراغت در بهمن ۹۹، تصمیم گرفتیم دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی نیمه مجازی اوقات فراغت را با میزبانی مشترک دانشگاه‌های بین‌المللی امام رضا (ع)، هنر تهران و رازی کرمانشاه در ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت‌ماه برگزار کنیم.

به گزارش عصرتوس، وحید ساعتچیان در نشست خبری دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی نیمه مجازی اوقات فراغت که در دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) برگزار شد، اظهار کرد: در راستای سیاست‌های کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ماموریت‌های آستان قدس رضوی تصمیم گرفتیم در ادامه سلسله همایش‌های علمی در حوزه علوم ورزش، دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی اوقات فراغت را برگزار کنیم که در دو روز ۲۸ و ۲۹ اردیبهش‌ماه میزبان سخنرانان و همکاران علمی از دانشگاه‌های سراسر کشور هستیم.

وی افزود: برنامه ریزی لازم برای برگزاری این همایش از حدود هشت ماه قبل صورت گرفت و شعار محرومیت‌زدایی با هدف توسعه ورزش تربیتی و سبک زندگی سالم انتخاب شد. توجه به اوقات فراغت سبب بهداشت جسم و روان می‌شود و عدم توجه به آن زمینه‌ساز آسیب‌هایی برای هر جامعه‌ای خواهد شد. از طرف دیگر کم‌کم به فصل تابستان نزدیک می‌شویم و همین موضوع توجه به اوقات فراغت را برای خانواده‌ها بیش از پیش پررنگ‌تر می‌سازد.
سه پیش‌نشست تخصصی برای دومین همایش ملی

دبیرکل دومین همایش ملی اوقات فراغت خاطر نشان کرد: برای این همایش فارغ از ارائه اطلاعات علمی، سه پیش نشست تخصصی برای شهروندان و جامعه عام در نظر گرفته شد. در پیش‌نشست اول بررسی فناوری‌ها و نوآوری‌های نوین در اوقات فراغت در تاریخ ۱۹ فروردین‌ماه صورت گرفت. پیش‌نشست دوم مخاطبان خاص‌تری را در نظر گرفت و موضوع آن تندرستی و سلامت در سالمندان بود. در پیش‌نشست سوم هم ترجیحات ایرانیان در گذراندن اوقات فراغت بررسی شد و در این برنامه سخنرانان به بیان آخرین شیوه‌های زندگی جامعه ایرانی پرداختند.

ساعتچیان در خصوص برنامه‌های دومین همایش ملی و اولین همایش بین‌المللی اوقات فراغت توضیح داد: آنچه که در همایش اصلی به آن پرداخته می‌شود بدین ترتیب است؛ در روز اول همایش قرار است به موضوع محرومیت‌زدایی و توسعه ورزش تربیتی و در روز دوم به موضوع سبک زندگی پرداخته شود. فراخوانی منتشر شد که طی آن محققان زیادی مقالات خود را ارسال کردند. در این همایش وزیر ورزش یا نماینده ایشان، رییس کمیته ورزش مجلس شورای اسلامی و معاون علمی آستان قدس رضوی حضور خواهند داشت.
وی گفت: ۱۲۱ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از داوری توسط ۳۱ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور، ۸۵ مقاله به صورت پوستر و ۲۶ مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شد. این همایش برای اولین بار به صورت مشترک میزبان دو دانشگاه هنر تهران و رازی کرمانشاه خواهد بود.
دبیرکل دومین همایش ملی اوقات فراغت ادامه داد: هر کدام از این دو دانشگاه نشست مجزایی را قرار است برگزار کنند. هم‌افزایی خلاقانه‌ای را برای برگزاری بهتر این همایش در نظر گرفتیم و در کنار دو دانشگاه مذکور، ۳۱ دانشگاه به عنوان حامی معنوی و علمی حضور خواهند داشت.

ساعتچیان تشریح کرد: مرکز آمار و اطلاعات ایران از سال ۷۸ تا ۹۹ سه بار گزارشی از میزان گذراندن اوقات فراغت ایرانیان منتشر کرده که در آخرین گزارش ۴ ساعت و ۱۹ دقیقه میزان گذراندن اوقات فراغت عنوان شده است. این در حالی است که در گزارشات جهانی میانگین گذراندن اوقات فراغت حدودا ۵ ساعت و ۲۰ دقیقه ذکر شده است.

رسانه‌ها بیشترین سهم را در گذراندن اوقات فراغت مردم دارند

وی اضافه کرد: رسانه‌های تصویری و مکتوب با ۶۰ درصد بیشترین سهم را در آمار ارائه شده برای ایران دارد. همچنین فراغت فعال با منشا ورزشی و تفریح کمتر از ۱۴ درصد را به خود اختصاص داده است. بازی‌های کامپیوتری هم سهم ناچیزی در پوشش گذراندن اوقات فراغت را داشته است.

دبیرکل دومین همایش ملی اوقات فراغت یادآور شد: امیدواریم موفقیت همایش اول را در همایش دوم هم شاهد باشیم. لازم به ذکر است که در اختتامیه همایش دوم اوقات فراغت، فراخوان سومین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی اوقات فراغت را منتشر خواهیم کرد که قرار است به موضوع اوقات فراغت، فعالیت‌های دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی بپردازد.

ساعتچیان در خصوص دلیل میزبانی مشترک با دانشگاه‌های تهران و کرمانشاه عنوان کرد: از آنجایی که این همایش به صورت ملی است تصمیم گرفتیم دانشگاه‌هایی از شرق، مرکز و غرب کشور را درگیر این برنامه کنیم و میزبانی مشترک داشته باشیم. برای همایش سوم هم در نظر داریم که از دانشگاه‌های مازندران و شیراز به عنوان میزبان مشترک استفاده کنیم.

وی افزود: اعطای مجوزهای بین‌المللی به همایش‌های داخلی شرایط خاصی دارد. مجوز بین‌المللی شدن این همایش حدودا ۲ ماه است که صادر شده و در حال حاضر ۳ مقاله خارجی داریم. با چند استاد از کشورهای کرواسی، ترکیه و مالزی و ماکائو صحبت شده و قرار است که این افراد در همایش به صورت مجازی حضور داشته باشند.

عارضه‌یابی اوقات فراغت دستاورد همایش اول ملی بود

دبیرکل دومین همایش ملی اوقات فراغت در خصوص دستاوردهای همایش اول در بهمن‌ماه ۹۹ تصریح کرد: فارغ از اینکه همایش اول توانست نخبگان و فعالان حوزه ورزشی را دور هم جمع کند و درآمدهای حاصله صرف توسعه و تجهیز وسایل ورزشی آسایشگاه شهید بهشتی شود، این موضوع را در جامعه دانشگاهی ورزش ایجاد کرد که اوقات فراغت جدای از نحوه گذراندن نیاز به آسیب‌شناسی و عارضه‌یابی هم دارد. در همین راستا آسیب‌شناسی اوقات فراغت در قالب ارائه یک کتاب به عنوان دستاورد همایش اول لقب گرفت.

لینک کوتاه : https://asrtoos.ir/?p=2906

برچسب ها

ارسال نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پایگاه خبر عصر توس/رسانه نسل امروز

دفتر مرکزی: مشهد

ایمیل: asrtoosnews@gmail.com