• امروز : یکشنبه - ۳ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : 8 - ذو الحجة - 1447
  • برابر با : Sunday - 24 May - 2026
1

دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده ریوند خراسان رضوی / غرامت میلیاردی برای شکار گونه‌های وحشی

  • کد خبر : 17497
  • 26 فروردین 1404 - 15:50
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده ریوند خراسان رضوی / غرامت میلیاردی برای شکار گونه‌های وحشی
در پی دو عملیات موفق یگان حفاظت محیط‌ زیست جغتای و جوین، چهار شکارچی غیرمجاز با لاشه آهو و قوچ وحشی در منطقه حفاظت‌شده ریوند بازداشت شدند و متخلفین تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.

به گزارش پایگاه خبری عصر توس، عباسعلی خسروی، رئیس حفاظت محیط‌ زیست جغتای اعلام کرد: طی دو عملیات جداگانه با همکاری یگان‌های محیط‌ زیست جغتای و جوین، دو گروه شکارچی غیرمجاز در محدوده حفاظت‌شده ریوند، اراضی رامشین، دستگیر شدند.

در اولین عملیات و پس از دریافت گزارش مردمی، مأموران با حضور سریع در محل موفق به شناسایی و توقیف یک دستگاه خودرو شاسی، یک موتورسیکلت و کشف لاشه دو رأس آهو وحشی شدند که در همان محل مجرمان به همراه وسایل نقلیه بازداشت و با هماهنگی دستگاه قضایی شهرستان جوین روانه زندان شدند.

خسروی اضافه کرد: براساس مصوبه شورای عالی حفاظت محیط‌ زیست و اصلاحیه اردیبهشت ۱۴۰۳، خسارت وارده برای هر یک از گونه‌های شکارشده، ۹۸۶ میلیون و ۷۸۶ هزار ریال تعیین شده و برای بار دوم تا سه برابر افزایش می‌یابد.

وی همچنین به عملیات دوم یگان حفاظتی اشاره کرد و گفت: با دریافت گزارش حضور گروه شکارچی غیرمجاز دیگر در داخل منطقه حفاظت‌شده ریوند حوزه جوین و جغتای، با همکاری مأموران و چند ساعت پایش منطقه، مجرمان شناسایی شده و یک نفر دیگر از شکارچیان با لاشه یک رأس قوچ وحشی و دو دستگاه موتورسیکلت تریل دستگیر شد و پس از تشکیل پرونده و هماهنگی قانونی، کلیه متهمان جهت اعمال قانون تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند.

وی یادآور شد: در مجموع این دو عملیات، چهار نفر شکارچی غیرمجاز دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند و تمامی ابزارها و لاشه حیوانات کشف و ضبط شد.

منطقه حفاظت‌شده ریوند که در شمال شرق خراسان رضوی و حدفاصل شهرستان‌های سبزوار، جغتای، جوین و داورزن قرار گرفته، با مساحتی بالغ بر ۴۲ هزار هکتار، یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های گونه‌های نادر جانوری همچون آهو، قوچ، میش و پرندگان بومی است. این منطقه به دلیل وجود اکوسیستم‌های متنوع از کوهستان، دشت و تپه‌ماهور، شرایط مطلوبی برای زندگی و زادآوری حیات وحش فراهم ساخته است و به عنوان یک میراث ملی، نیازمند حفاظت و صیانت جدی است.

رئیس حفاظت محیط‌ زیست جغتای با اشاره به افزایش شکار غیرمجاز طی سال‌های اخیر، این پدیده را تهدید جدی برای تعادل اکولوژیکی منطقه دانست و گفت: کاهش جمعیت گونه‌های جانوری و اختلال در زنجیره غذایی از مهم‌ترین پیامدهای شکار غیرمجاز است که می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به‌دنبال داشته باشد.

وی همچنین بر اهمیت آگاهی‌بخشی عمومی تاکید کرد و افزود: حفظ و مراقبت از اکوسیستم‌هایی چون ریوند و گونه‌های جانوری آن، جز با مشارکت و همکاری دوستداران طبیعت و ساکنان منطقه محقق نخواهد شد. وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی، تشویق مردم به مشارکت در برنامه‌های حفاظتی، اطلاع‌رسانی و پژوهش‌های زیست‌محیطی را از اقدامات الزامی در صیانت از این میراث طبیعی برشمرد.

گفتنی است منطقه حفاظت‌شده ریوند علاوه بر ارزش‌های زیست‌محیطی بالا، به واسطه تنوع زیستی کم‌نظیر خود، مقصدی مطلوب برای طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان به حیات وحش محسوب می‌شود و حفاظت مؤثر از آن به توسعه پایدار منطقه غرب خراسان رضوی کمک شایانی خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://asrtoos.ir/?p=17497

برچسب ها

ارسال نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پایگاه خبر عصر توس/رسانه نسل امروز

دفتر مرکزی: مشهد

ایمیل: asrtoosnews@gmail.com