• امروز : سه شنبه - ۱۴ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : 24 - ربيع ثاني - 1448
  • برابر با : Tuesday - 6 October - 2026
♥0

سرانه ورزشی دانش‌آموزان به ۴۸ صدم متر مربع رسید/ رونمایی از مدل مفهومی مدرسه تراز برای ارتقای سلامت نسل آینده

  • کد خبر : 22393
  • 08 مهر 1405 - 16:43
سرانه ورزشی دانش‌آموزان به ۴۸ صدم متر مربع رسید/ رونمایی از مدل مفهومی مدرسه تراز برای ارتقای سلامت نسل آینده
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، از افزایش سرانه ورزشی دانش‌آموزان کشور به ۴۸ صدم متر مربع خبر داد و با تأکید بر لزوم عبور از نگاه تک‌بعدی در اجرای برنامه‌های سلامت‌محور، از استقرار «الگوی مفهومی مدرسه تراز» به عنوان نقشه راه تحول در نظام تربیت‌بدنی مدارس کشور رونمایی کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری عصر توس، محمد جعفری، در دوره آموزشی معاونان تربیت بدنی و سلامت ادارات کل آموزش و پرورش استان های کشور هشتم مهرماه در مجتمع آموزشی رفاهی امام رضا(ع) مشهد در حال برگزاری است.به گزارش عصر توس دوره آموزشی معاونان تربیت بدنی و سلامت ادارات کل آموزش و پرورش استان های کشور از امروز هشتم مهرماه به مدت دو روز در مجتمع آموزشی رفاهی امام رضا(ع) مشهد با تشریح وضعیت زیرساختی مدارس، اظهار کرد: در زمان آغاز مسئولیت بنده، سرانه ورزشی کشور ۳۳ صدم متر مربع بود که با تلاش‌های صورت گرفته به ۴۸ صدم ارتقا یافته و هدف‌گذاری نهایی، رسیدن به شاخص ۵۸ صدم متر مربع است.

وی با اذعان به عقب‌ماندگی تاریخی در این حوزه افزود: در حالی که سرانه ورزشی دانش‌آموزان در کشورهای توسعه‌یافته بین ۲ تا ۶ متر مربع است، سرانه کشور ما هنوز به یک متر مربع نرسیده است؛ از این رو، ارتقای این شاخص با تکیه بر اسناد بالادستی و سند تحول بنیادین، از اولویت‌های راهبردی این معاونت است.

ترویج سبک زندگی فعال /محور اصلی مدل مدرسه تراز

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تدوین الگوی مفهومی برنامه‌های این معاونت، هدف آن را ترویج سبک زندگی فعال و سالم» خواند و تصریح کرد: منابع انسانی باکیفیت، فضا و تجهیزات، و برنامه و محتوا، سه رکن اصلی عملیاتی شدن این سیاست‌ها هستند.

جعفری تأکید کرد: بزرگترین خطای استراتژیک ما این است که تصور کنیم می‌توانیم اهداف سلامت را تنها با اتکا به مراقبان سلامت و معلمان تربیت بدنی پیش ببریم. در الگوی جدید، مشارکت همه‌جانبه تمام ارکان مدرسه، خانواده‌ها و دستگاه‌های برون‌سازمانی، به عنوان یک ضرورت در نظر گرفته شده است.

مدارس؛ خط مقدم نبرد فرهنگی

در بخش دیگری از این نشست، صفدر سلطانی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، با اشاره به شرایط حساس کشور و لزوم نقش‌آفرینی همه‌جانبه بخش‌های مختلف، اظهار کرد: اگرچه عرصه‌های اقتصادی و نظامی اهمیت ویژه‌ای دارند، اما «فرهنگ و تربیت نسل آینده» بزرگ‌ترین دغدغه امروز است و مدارس، میدان اصلی این مأموریت محسوب می‌شوند.

سلطانی با اشاره به نفوذ فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در آموزش، تأکید کرد: هیچ تکنولوژی و فناوری پیشرفته‌ای نمی‌تواند جایگزین نیاز حیاتی دانش‌آموزان به تحرک و فعالیت‌های بدنی شود؛ چرا که سلامت «ساعت زیستی و بدنی» دانش‌آموزان، تضمین‌کننده آینده کشور است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی از معدود حوزه‌هایی است که می‌تواند به صورت مستقیم و گسترده بر جسم، روحیه، نشاط، هویت و ارتباط اجتماعی دانش‌آموزان اثر بگذارد.

سلطانی با اشاره به رویکردهای عدالت‌محور در حوزه تربیت بدنی و سلامت افزود: زمانی که تجهیزات ورزشی را با اولویت مدارس کم‌برخوردار توزیع می‌کنیم، در واقع در مسیر عدالت آموزشی حرکت کرده‌ایم؛ زمانی که کیفیت آموزش‌های بهداشتی و فعالیت‌های سلامت‌محور را ارتقا می‌دهیم، به تحقق کیفیت در یادگیری کمک می‌کنیم و زمانی که فرصت حضور دانش‌آموزان در فعالیت‌های ورزشی را فراهم می‌کنیم، زمینه احساس کرامت و هویت در آنان را تقویت می‌کنیم.

وی بیان کرد: ممکن است دانش‌آموزی در برخی حوزه‌های آموزشی فرصت بروز توانمندی خود را پیدا نکند، اما در ورزش، تربیت بدنی و فعالیت‌های سلامت‌محور، امکان مشارکت برای همه دانش‌آموزان وجود دارد. یک توپ، راکت، فضای ورزشی و همراهی یک معلم می‌تواند استعداد، امید و اعتمادبه‌نفس یک دانش‌آموز را شکوفا کند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به نقش مدارس در تقویت هویت ملی و مذهبی دانش‌آموزان عنوان کرد: اهتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در میادین بین‌المللی و افتخارآفرینی ورزشکاران، ریشه در همین مدارس دارد. این مسیر از کلاس درس تربیت بدنی، از تجهیزات ورزشی، از معلم و از برنامه‌های تربیت بدنی مدارس آغاز می‌شود.

سلطانی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت علمی و تجربی معاونان تربیت بدنی و سلامت استان‌های کشور خاطرنشان کرد: برگزاری این دوره و نشست‌های تخصصی، فرصت ارزشمندی برای تبادل تجربه، هم‌افزایی و برنامه‌ریزی در مسیر شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان و خدمت شایسته‌تر به آنان است.

گفتنی است در پایان این مراسم از مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی به خاطر اقدامات و فعالیت‌های وی در حوزه ورزش تربیت بدنی تقدیر به عمل آمد.

 

لینک کوتاه : https://asrtoos.ir/?p=22393

ارسال نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پایگاه خبر عصر توس/رسانه نسل امروز

دفتر مرکزی: مشهد

ایمیل: asrtoosnews@gmail.com