• امروز : جمعه - ۱ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : 6 - ذو الحجة - 1447
  • برابر با : Friday - 22 May - 2026
0
استاندار خراسان رضوی هشدار داد:

بحران آب در راه است

  • کد خبر : 20268
  • 08 آبان 1404 - 6:09
بحران آب در راه است
نشست هم‌اندیشی ویژه‌ای برای بررسی برنامه‌ها و پروژه‌های اضطراری تأمین آب کلان‌شهر مشهد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری عصرتوس، در این جلسه آخرین وضعیت منابع آبی استان، پروژه‌های اضطراری در دست اجرا و نیازهای مالی فوری طرح‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در این نشست با ابراز نگرانی از وضعیت منابع آبی استان گفت: «باید به مدیریت بحران آب در مشهد با نگاه کلان نگریسته شود و اعتباری ویژه برای عبور از بحران کنونی پیش بینی شود. مدیریت این حوزه بسیار سخت است و نیاز به حمایت، اعتبار و تصمیم‌گیری‌های جدی دارد.

وی افزود: نگرانم اگر امروز به فکر نباشیم، در آینده حتی با وجود منابع مالی کافی، دیگر آبی برای استفاده وجود نداشته باشد.

مظفری همچنین تأکید کرد: «لازم است برای مدیریت منابع مشترک آبی با کشور افغانستان فکری اساسی کرده و تفاهم‌نامه‌ای میان دو کشور شکل بگیرد.»

استاندار خراسان رضوی در پایان ضمن تأکید بر هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی گفت: «مدیریت آب تنها یک موضوع فنی نیست، بلکه به فرهنگ‌سازی عمومی و مشارکت همه بخش‌ها نیاز دارد. همه دستگاه‌ها باید با نگاه مسئولانه و آینده‌نگر پای کار بیایند تا مردم خراسان رضوی در سال‌های آینده با بحران شدیدتری روبه‌رو نشوند.»

در ادامه محمدعلی نعمت‌نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به میانگین بلندمدت، وضعیت را بحرانی توصیف کرد و گفت: «در حال حاضر، سد دوستی تنها ۳ درصد از ظرفیت خود را داراست و تأمین آب مشهد تنها از طریق ۶۰۰ حلقه چاه ممکن است. ما پروژه‌های اضطراری برای احیای چاه‌های موجود، حفاری چاه‌های جدید و انتقال پساب را در دست اجرا داریم و برای تأمین مالی این طرح‌ها نیازمند اعتبارات فوری از محل بودجه مدیریت بحران هستیم.»

وی افزود: «در صورت تأخیر در تأمین منابع مالی، امکان بروز بحران جدی در تأمین آب شرب مشهد در ماه‌های پیش‌رو وجود دارد. پروژه‌های بلندمدت از جمله احداث سد شوریجه، انتقال آب از یال شمالی هزارمسجد و استفاده از پساب تصفیه‌شده باید با سرعت بیشتری پیش بروند تا آینده آبی استان تضمین شود.»

لینک کوتاه : https://asrtoos.ir/?p=20268

ارسال نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پایگاه خبر عصر توس/رسانه نسل امروز

دفتر مرکزی: مشهد

ایمیل: asrtoosnews@gmail.com