سرهنگ سیدابوالفضل طالب الحق در گفتوگو با پایگاه خبری عصر توس، اظهارداشت: با دریافت مرجوعه قضائی از سوی مردی میانسال با موضوع جعل هویت و کلاهبرداری اینترنتی از بستگان شاکی پرونده ، موضوع در دستور کار تیمی از کارشناسان پلیس فتا مشهد قرار گرفت.
وی افزود: در بررسی اولیه مشخص شد که صفحه عضویت شاکی در یک پیام رسان خارجی هک شده و یک صفحه جعلی اینستاگرامی با نام و تصاویر وی در این شبکه اجتماعی ساخته شده است.
سرهنگ طالب الحق تصریح کرد: در تحقیقات بیشتر مشخص شد فرد کلاهبردار پس از ارتباط گیری با آشنایان و بستگان شاکی پرونده به بهانه تصادف جاده ای، محدودیت سقف برداشت و غیره از آنها می خواسته مبلغی بین ۱ تا ۱۰ میلیون تومان را به شماره حساب اعلامی واریز کنند و پس از مدتی که این افراد با شاکی مواجهه و پرس و جو وضیعتش می شدند، شاکی متوجه کلاهبرداری و سوء استفاده از هویتش می شود.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی مشهد بیان کرد: کارآگاهان سایبری پلیس فتا مشهد با بهره گیری از روش های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی, پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق جنوب شهر مشهد دستگیر و به پلیس فتا منتقل کردند.
وی عنوان کرد: متهم ۲۴ ساله در بازجوئی های بهعملآمده در مواجهه با ادله دیجیتالی بدست آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرامی و دریافت وجه از ۲۶ نفر از بستگان و آشنایان شاکی پرونده اعتراف کرد که تحقیقات از متهم جهت سایر جرایم احتمالی ادامه دارد.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات مشهد به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکههای اجتماعی و هویتهای مجازی جعلی که با جذابیتهای ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده میکنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می توانند موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir گزارش کنند.