• امروز : چهارشنبه - ۱۳ خرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : 18 - ذو الحجة - 1447
  • برابر با : Wednesday - 3 June - 2026
0

مدیریت علف هرز در ۱۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع گندم و جو در قوچان

  • کد خبر : 21506
  • 13 خرداد 1405 - 7:34
مدیریت علف هرز در ۱۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع گندم و جو در قوچان
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با اشاره به نزدیکی به آغاز رسیدگی گندم در قوچان، گسترش علف‌های هرز در اراضی زراعی، بر لزوم استفاده اصولی از سموم و مدیریت دقیق اراضی آبی و دیم تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری عصرتوس، با نزدیک شدن به مراحل حساس رشد محصولات استراتژیک، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قوچان بر ضرورت کنترل دقیق علف‌های هرز در اراضی زیر کشت گندم و جو تأکید کرد. این اقدامات با هدف جلوگیری از رقابت بین علف‌های هرز و محصول اصلی در جذب عناصر غذایی و آب، جهت تضمین حداکثر عملکرد در فصل برداشت انجام می‌شود.

حبیب‌اله مقتدر، مدیر جهاد کشاورزی قوچان، در این خصوص به خبرنگار ما اظهار داشت: «کنترل علف‌های هرز یکی از ارکان اصلی مدیریت تولید در محصولات غلات است. وجود علف‌های هرز نه تنها باعث کاهش مستقیم عملکرد محصول می‌شود، بلکه می‌تواند سلامت گیاه را نیز به مخاطره بیندازد. ما در جهاد کشاورزی قوچان بر این باوریم که مبارزه با علف‌های هرز نباید صرفاً به صورت پراکنده باشد، بلکه باید بر اساس نوع گیاه و نوع علف هرز، برنامه‌ای علمی و دقیق تدوین گردد.»

مقتدر با تأکید بر اهمیت مدیریت اراضی آبی و دیم افزود: «شناخت دقیق نوع علف هرز، کلید اصلی در انتخاب سموم و روش‌های مبارزه است تا از هدررفت نهاده‌ها و آسیب به خودِ محصول جلوگیری شود.»

در ادامه، حمید کاروانی، رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی قوچان، با ارائه گزارش جامع از وضعیت زیر کشت و میزان پراکندگی علف‌های هرز در اراضی شهرستان، به شرح زیر گزارش داد:

کاروانی با اشاره به تنوع اراضی تحت کشت در شهرستان قوچان اظهار داشت: «در مجموع، اراضی زیر کشت محصولات غلات شامل ۵۵۰۰ هکتار گندم آبی، ۶۰۰۰ هکتار گندم دیم، ۵۰۰ هکتار جو آبی و ۲۰۰ هکتار جو دیم است که تمامی این سطح نیاز به پایش دقیق و مدیریت علف‌های هرز دارند.»

وی در ادامه با ارائه آمار دقیق از نوع علف‌های هرز شناسایی شده در مزارع افزود: «بر اساس پایش‌های میدانی، سطح علف‌های هرز در اراضی شهرستان به سه دسته اصلی تقسیم شده است؛ بیشترین میزان پراکندگی مربوط به علف‌های هرز “پهن‌برگ” با مساحت ۹۷۰۰ هکتار است. پس از آن، علف‌های هرز “باریک‌برگ” با ۱۵۰۰ هکتار و در نهایت علف‌های هرز “توائم” با مساحت ۱۰۰۰ هکتار در اراضی زیر کشت مشاهده شده‌اند.»

رئیس اداره تولیدات گیاهی قوچان در پایان خاطرنشان کرد که کارشناسان فنی سازمان در حال ارائه توصیه‌های تخصصی به کشاورزان هستند تا با انتخاب زمان مناسب و دوز صحیح سموم، با علف‌های پهن‌برگ و باریک‌برگ مقابله کنند و از خسارت به محصولات آبی و دیم جلوگیری نمایند.

لینک کوتاه : http://asrtoos.ir/?p=21506

ارسال نظرات

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

پایگاه خبر عصر توس/رسانه نسل امروز

دفتر مرکزی: مشهد

ایمیل: asrtoosnews@gmail.com